Donate

Poți redirecționa către BARAKA ARTIST gratuit și deductibil, suma de 3,5% din impozitul pe venit. Nu te costă nimic, deoarece această sumă se scade din impozitul datorat statului. Practic, poți alege unde ajung banii tăi și poți susține astfel activitatea pe care o desfășurăm.

Descarcă FORMULARUL 230
*pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descarcată

dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică.

Descarcă DECLARAȚIA UNICĂ

dacă în 2022 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice.

COMPLETEAZĂ

formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele BARAKA ARTIST sunt precompletate.

TRIMITE
formularul completat (doar prima pagină) printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 25 mai 2022. Cum poți trimite:

– prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;

– îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);

– folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici. ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Până când mai pot trimite formularul? Doar până pe 25 mai 2022. L-am descărcat, ce trebuie să completez?
E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata!

Vei vedea că sunt deja completate anul și datele BARAKA ARTIST. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:
ASOCIAȚIA CULTURALĂ BARAKA ARTIST
Cod de identificare fiscală: 44166537

IBAN: RO40 BTRL RON CRT04 3750 8901

Care este Administrația Financiară de care aparțin?
Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.

Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?
Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Aceasta este o donație?

Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2021. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

De ce 3,5%?

Din 2021 toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit. Înregistrarea Asociației Culturale BARAKA ARTIST poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 44166537.

Nu pot face totul online?
Ba da, chiar recomandăm ca în contextul pandemiei să evitați deplasările și să trimiteți formularul scanat, către noi.

Share this: